Dennis Middeldorp: 'De mensen thuis blij maken, dat maakt mij blij' | Formitable
Formitable, Zenchef and Resengo unite to shape the future of dining as Zenchef in 2024
Find out more ›
Thought For Food ← Terug
Leestijd 3 minuten
15 april, 2020

Dennis Middeldorp: 'De mensen thuis blij maken, dat maakt mij blij'

Dennis Middeldorp: 'De mensen thuis blij maken, dat maakt mij blij'

Dennis Middeldorp, chef en eigenaar van Restaurant Sense* in Den Bosch, was niet direct overtuigd van takeaway, maar veranderde snel van gedachten. Hoe gaat een sterrenrestaurant om met takeaway? Middeldorp: ‘We bieden een driegangenmenu aan dat ideaal is voor thuis.’ 

Dennis Middeldorp, chef en eigenaar van Restaurant Sense* in Den Bosch, was niet direct overtuigd van takeaway, maar veranderde snel van gedachten. Hoe gaat een sterrenrestaurant om met takeaway? Middeldorp: ‘We bieden een driegangenmenu aan dat ideaal is voor thuis.’ 

Een menu om blij van te worden

Middeldorp werkt altijd vanuit dezelfde gedachte. ‘Ik wil mijn gasten blij maken. Dat is de reden dat ik ben begonnen met koken. Dit probeer ik ook met mijn afhaalmenu te bereiken: een menu om blij van te worden. Aspergesoep stond bijvoorbeeld op ons menu, een echte seizoensklassieker. Daarnaast probeer ik vanwege de RIVM-regels zoveel mogelijk in mijn eentje te koken. Ook daar pas ik mijn menu op aan.’

Een virtuele knuffel

Helemaal alleen in de keuken, hoe bevalt dat? ‘Aan de ene kant is het niet zo leuk. Het liefst zou ik nu iedereen willen knuffelen. Aan de andere kant is het fijn om veel in mijn eigen restaurant te zijn en voor mensen een lekkere maaltijd te koken. Het is zo belangrijk voor het sociale leven van mensen, dus ik draag er graag aan bij om dat in stand te houden. Toen we wat eten over hadden van de eerste week, heb ik dat langsgebracht bij mijn moeder en haar buurvrouw. Door dit te doen wil ik mensen een virtuele knuffel geven.’ 

De ster is bijzaak

Met zijn Michelin-ster is Middeldorp niet bezig. ‘Mijn intentie is altijd om de gasten blij te maken en nooit wat ik moet doen voor een ster. Deze gedachte vertaalt zich nu in een driegangenmenu dat toegankelijk is voor de mensen thuis, maar waar we uiteraard veel kennis en ambacht instoppen.’ Dit lijkt te lukken. ‘We krijgen heel veel positieve reacties van onze gasten, dat werkt heel motiverend. We moeten niet vergeten: eten verbindt, nu meer dan ooit.’

Neem een kijkje in de takeaway shop van Restaurant Sense en kijk wat er deze week op het menu staat.
www.senserestaurant.nl