Dennis Middeldorp: ”Jag älskar att ge människor en lyckad hemmakväll” | Formitable
Formitable, Zenchef and Resengo unite to shape the future of dining as Zenchef in 2024
Find out more ›
Thought For Food ← Tillbaka
3 minute read
15 april, 2020

Dennis Middeldorp: ”Jag älskar att ge människor en lyckad hemmakväll”

Dennis Middeldorp, kock och ägare av Restaurant Sense*, tillagar trerättersmeny för avhämtning.

Dennis Middeldorp, ägare och kock på Restaurang Sense* i nederländska Den Bosch, var inte direkt såld på take away-konceptet, men ändrade sig snabbt. Hur ska en restaurang med Michelinstjärna ordna take away? Middeldorp: ”Vi erbjuder en trerättersmeny som är perfekt att avnjuta hemma.”

Ett recept på glädje

Middeldorp jobbar alltid med samma tanke som utgångspunkt. ”Jag vill göra mina gäster glada; det var hela anledningen till att jag blev kock. Det försöker jag också uppnå med avhämtningsmenyn: en meny som ger glädje. Vi har till exempel haft sparrissoppa på menyn, en riktig höstklassiker. På grund av myndigheternas rekommendationer försöker jag laga maten ensam i så stor utsträckning som möjligt. Det tänker jag också på när jag planerar menyn.”

En virtuell kram

Hur är det att vara alldeles ensam i köket? ”På ett sätt är det inte särskilt kul. Just nu skulle jag helst vilja krama alla. Å andra sidan är det trivsamt att hålla till mycket i min restaurang och laga god mat till människor. Det är så viktigt för människors sociala liv, så jag bidrar gärna till att de kan upprätthålla det. När vi fick lite rester den första veckan tog jag med dem till min mamma och hennes granne. Det är mitt sätt att ge människor en virtuell kram.” 

Stjärnan är bara en bonus

Middeldorp gör ingen stor sak av sin Michelinstjärna. ”Målet för mig har alltid varit att göra gästerna glada, inte att få en stjärna. Den tanken har nu omvandlats till en trerättersmeny som människor kan äta hemma, men som det naturligtvis ligger arbete och eftertanke bakom.” Det verkar vara ett lyckat recept. ”Vi får jättemånga positiva reaktioner från våra gäster, och det är otroligt motiverande. Vi får inte glömma att måltider förenar, mer nu än någonsin.”